مردی در نیویورک پس از کشیدهشدن به داخل دستگاه امآرآی جان باخت
یک مرد ۶۱ ساله در ایالت نیویورک آمریکا پس از ورود غیرمجاز به اتاق تصویربرداری «امآرآی» در حالی که زنجیر فلزی بزرگی به گردن داشت، دچار سانحهای مرگبار شد و جان خود را از دست داد.
بر پایه گزارش فاکسنیوز، این حادثه عصر دوشنبه ۱۶ ژوئیه در مرکز تخصصی تصویربرداری «نساو اُپن» در شهر وستبری واقع در شهرستان نساو، ایالت نیویورک رخ داد. بهگفته پلیس محلی، این فرد بدون هماهنگی و مجوز وارد اتاقی شد که در آن تصویربرداری با «امآرآی» در حال انجام بود. در نتیجه، گردنبند فلزیای که بر گردن داشت، با نیروی مغناطیسی بسیار شدید بهسوی دستگاه کشیده شد و در پی این حادثه به شدت آسیب دید.
اداره پلیس شهرستان نساو اعلام کرد که فرد یادشده بهسرعت به بیمارستان منتقل شد، اما یک روز بعد، در تاریخ ۱۷ ژوئیه، بهدلیل شدت آسیبها جان سپرد. تحقیقات در خصوص جزئیات این حادثه همچنان ادامه دارد.
بهنوشته فاکسنیوز، همسر این مرد که شاهد ماجرا بوده گفته است که هنگام ورود به اتاق، به کارکنان هشدار داده بود که شوهرش زنجیر فلزی به گردن دارد. اما کارکنان به آنها اجازه ورود دادند. او افزود: «در یک لحظه شوهرم را دیدم که با شدت به داخل دستگاه کشیده شد. فریاد زدم، کمک خواستم، اما دیگر دیر شده بود.»
سازمان نظارت بر دارو و غذا در آمریکا هشدار داده است که دستگاههای تصویربرداری «امآرآی»، حتی در حالت عادی نیز دارای میدان مغناطیسی فعال هستند که میتواند اشیای فلزی را با قدرت بسیار زیاد جذب کند. این سازمان تاکید دارد که لازم است پیش از ورود هر فرد به اتاق تصویربرداری، همه وسایل فلزی شناسایی و از فرد جدا شوند؛ زیرا حتی اشیای کوچک مانند کلید، زیورآلات، تلفن همراه یا سمعک میتوانند موجب بروز خطر جدی شوند.
در وبسایت رسمی مرکز تصویربرداری نساو نیز بهصراحت آمده است که همه بیماران باید هرگونه وسیله فلزی، از جمله دندان مصنوعی، ایمپلنت، زیورآلات، سمعک و حتی سنجاقسر را پیش از ورود به اتاق اسکن کنار بگذارند. همچنین درباره بیمارانی که در بدن خود دستگاههایی با قطعات مغناطیسی کار گذاشتهاند، هشدار داده شده که خطر جابهجایی ناخواسته یا آسیب به بافت بدن وجود دارد.
فاکسنیوز در ادامه از قول دکتر کنث پری، پزشک اورژانس در ایالت کارولینای جنوبی، نوشته است که دستگاه تصویربرداری مغناطیسی «امآرآی» یکی از پیشرفتهترین ابزارهای تصویربرداری در پزشکی مدرن است که بدون استفاده از تابش یونیزهکننده، تصاویری دقیق از اندامهای داخلی مانند مغز، نخاع، شکم و اندامهای دوران بارداری ارائه میدهد. این دستگاه بهدلیل نبود تشعشع، برای زنان باردار و کودکان نیز قابل استفاده است.
با این حال، دکتر پری هشدار داده که «ویژگی منحصربهفرد این دستگاه در آن است که میدان مغناطیسی آن هرگز خاموش نمیشود، و همین ویژگی، خطر بالقوهای برای جذب وسایل فلزی دارد. حتی اگر فرد فقط نزدیک دستگاه باشد، اشیای فلزی میتوانند بهشدت به داخل کشیده شوند.»
او افزود: «برخلاف دستگاههای تصویربرداری با اشعه که تنها هنگام روشن بودن خطر دارند، این دستگاه همیشه فعال است. بنابراین مراکز درمانی باید مناطق اطراف دستگاه را به بخشهای مختلف تقسیم کرده و برای هر منطقه قوانین سختگیرانهای اعمال کنند تا هیچ وسیله مشکوکی وارد منطقه حساس نشود.»
این پزشک همچنین تاکید کرد که بیماران پیش از انجام تصویربرداری باید درباره هرگونه وسیله فلزی یا کاشتشده در بدن با تیم درمانی مشورت کنند. بهگفته او، اگرچه این فناوری بسیار ایمن است، اما رعایت دقیق نکات ایمنی میتواند از حوادث ناگوار مانند آنچه در نیویورک رخ داد، پیشگیری کند.
بر اساس گزارش فاکسنیوز، حوادث مرتبط با تصویربرداری مغناطیسی بسیار نادر هستند. بهطور میانگین، از میان میلیونها اسکن در سال، تنها حدود ۳۰۰ مورد حادثه گزارش میشود که بیشتر شامل سوختگیهای سطحی، جراحات ناشی از جذب اجسام فلزی یا مشکلات شنوایی مانند زنگ زدن گوش هستند.